Het Heksenhotel

Na de scheiding van haar ouders gaat Laura met haar vader en zusje op vakantie in Ierland. Ze ontdekken een vreemd hotel. De gasten dansen er bij volle maan en vieren de midzomernacht.
Ook houden ze rituele bijeenkomsten in een oude stenencirkel. Laura heeft nog nooit zoiets meegemaakt. Ze raakt al snel bevriend met een aantal jongens en meisjes die in het hotel wonen. Maar is het hotel wel wat ze denkt dat het is? En waarom mag Laura eigenlijk de deur van het oude kerkje naast het hotel niet open maken?
Het Heksenhotel is een meeslepend boek over macht en magie. Maar het is ook het ontroerende verhaal van de twaalfjarige Laura en haar verlangen naar een wereld die mooier en spannender is dan de echte.

‘Ik vind het een geweldig mooi boek! Ik kon me echt inbeelden dat ik Laura was (mijn boekbespreking gaat ook in de ik-vorm).
Het boek is ook zo spannend en meelevend dat je het gewoon niet weg kunt leggen! Ik las elke avond een stukje en zelfs op school zat ik nog met dat verhaal in mijn hoofd!
Karlijn, 13 jaar

‘Wie een dochter heeft met belangstelling voor hekserij moet haar absoluut Het Heksenhotel van Anna van Praag laten lezen. Jakkes, wat een griezelig spannend boek is dat…. Het heksenhotel leest als een trein.’
Leeuwarder Courant

De cover heeft met zijn pentagram en de titel “Het Heksenhotel” een mysterieuze en magische aantrekkingskracht. Anna van Praag neemt je niet alleen het mooie Ierland in, wat ze super mooi beschrijft, maar ze laat je ook in het Coven hotel genieten van spannende wicca-feesten en rituelen. Zeker als fantasielezer of heksenfan weet Anna je gelijk het verhaal in te trekken en wil je zoveel mogelijk te weten komen. Met de vele informatie die Anna je geeft, is het ook echt fascinerend om te lezen. Het is bijna of het boek met een betovering/spell is geschreven, want je kunt het bijna onmogelijk neerleggen. Het verhaal neemt een hele andere wending als blijkt dat naast witte magie ook zwarte magie aanwezig blijkt te zijn. Het verhaal bestaat niet alleen uit het heksengebeuren, bijzondere vriendschappen en verschillende liefdesperikelen komen ook aan bod, zeker met de knappe jongens in het hotel. Anna van Praag heeft echt een geweldig en spannend heksenverhaal geschreven, waarin een familieband centraal staat, maar die je ook een kijkje geven hoe een hotelleven in Ierland je ineens kan doen veranderen. (Bezeten Boeken)

18 reacties op “Het Heksenhotel”

Nadat mijn grote zus Karlijn (zie ‘Leukste fanmail’) enthousiast over dit boek vertelde ben ik het zelf ook gaan lezen. Ik vond het erg leuk en heb dan ook in 1 klap uitgelezen. Morgen geef ik hier op school een boekbespreking over en zal dan ook de hele klas enthousiast maken over dit boek. Ik heb er van genoten! Veel liefs, Maaike.

ik hield eerst niet zo erg van dit soort verhalen alleen toen ik dit boek gelezen had was ik echt verbaasd. ik vond het hartstikke leuk!ik heb het boek daarna nog wel 5 keer gelezen denk ik! en sinds ik dit boek had gelezen hield ik juist van dat soort verhalen! het is echt gewoon een mega leuk boek!
x Rosa

Hoi Anna!

Ik vond je boek echt geweldig! Toen ik in de boekwinkel was, Mocht ik een boek uitkiezen, maar ik had totaal geen idee wat voor boek. Opeens zag ik jouw boek staan. De voorkant was zo mysterieus met het meisje en het pentagram. Het leek net dat ik het boek niet uitkoos, maar het boek mij! Dus ik pakte en het en ging de achterkant lezen. Ik had nog nooit een boek over hekserij gekocht, of gelezen in de bieb haha. Dus zo gezegd zo gedaan ik het boek mee naar huis genomen en ik wilde gelijk weten wat er precies in stond. Geloof het of niet, ik heb hem in één ruk uitgelezen! Je wil maar blijven lezen en lezen. Nu anderhalf jaar later heb ik hem meer dan 15 keer uitgelezen. Maar ik heb nog 2 vragen:

1. Wie leest het dagboek van Laura uiteindelijk?

2. Vermoord Dana haar mannen nou echt? Ik raak altijd in de war bij het eindstuk in de kerk. Maar voor de rest echt een gewéldig boek!!!!!

Lieve Irene, dit is een van de beste fanmails OOIT, dank je wel, ik ben er de hele dag al vrolijk van.
Je vragen.
1. Dana denk ik toch. Of heel misschien Elvie.
2 Over deze vraag moet ik heel lang nadenken. Ik denk het uiteindelijk niet. Maar ze drijft ze soms bijna de dood in met haar gedrag – het zit er dicht tegenaan.
Kus van Anna

Hoi Anna!

Dankjewel voor je antwoorden! Er blijft een mysterieusheid boven dit boek hangen, maar dat maakt het juist mooi! Je schrijft geweldig!

Dankjewel voor de antwoorden en ik hoop dat je nog meer juweeltjes schrijft als dit boek! Ga zo door!!

Groetjes Irene!

Hoi liefe anna
Ik ben een grote fan wan heksen en wicca
En ik heb het boek 2 keer op een dag uit gelezen
En ik vind het een geweldige en spannende boek
Maar ik heb een vraag is er ook een deel 2 wand hij
Eindigt op een klifhanger waardoor er wat vragen onbeantwoord blijven
Liefs Priscilla

wow 2x op 1 dag!
nee er is geen deel twee, dat zou volgens mij nooit meer zo spannend kunnen worden. Op welke vraag wil je heel graag antwoord?

wow Anna, Irene-alweer- hier!
Ik kan dit boek niet los laten het is idioot hoe meeslepend! Ik heb een vriendin uit Mexico en ik had haar verteld over dit boek. Toen zij ze dat ze het zou willen lezen, dus toen heb ik het in het Engels voor haar vertaald! Ze vond het geweldig! Dus je hebt er een nieuwe fan uit Mexico bij haha!
Ook leuk om te weten, is dat ik zelf ook schrijf enzo… Altijd engels en nu had een karakter gecreërd dat enorm is geïnspireerd op Ravi in een van mijn verhalen, staat op internet alleen ik had pas na een tijdje door dat dat karakter-Oliver- is geïnspireerd op Ravi! Aka Black jacket, ebony black hair that almost hangs in front of his eyes, pale skintone, mum and dad are from the UK, and he just has that enigmatic aura that’s shrouding him! I love the whole idea too much. Ravi was en is echt mijn favoriete karakter van het hele boek, ik had zo graag meer over hem geweten! En ik had ook zo graag gewild eigenlijk dat Ravi en Laura iets kregen uiteindelijk ookal zou het te voorspellen zijn en ookal zou Laura dan afgeschilderd worden als ‘desperate for love and attention’. Ik zit voortaan letterlijk te fangirlen als ik telkens weer lees hoe Ravi Laura dan zoenen in het laatste deel van het verhaal! Ik zou zo graag een deel 2 willen zien van Laura die terug keert naar Ierland! -mijn NL is achteruit gegaan door mijn Engels obsession dus als er veel spellings fouten in zitten, sorry!- dus voor de allerlaatste keer: groetjes Irene!

Haha by the way, weet je toevallig hoe het meisje op cover van dit boek heet? Ze is echt super mysterieus en mooi, wow!

Dat meisje is voor mij ook een mystery girl, helaas. Stom he? Ik was in het buitenland toen de cover werd gemaakt.

Fantastisch boek! Zonder twijfel.
‘K hou super erg van die mysterie/fantasie boeken.
Maar ik heb een vraag:

1. komt er nog een vervolg op het boek? Want dan ga ik die zeker weten lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *