Verboden te Vliegen

Het verhaal van Fay, het meisje dat kan vliegen. Over zielige ezeltjes, een verdwenen moeder, spikkeltjestaart, paardrijden zonder zadel, een juf zonder fantasie en vooral over VLIEGEN!

Fanmail

‘Op sommige plekken in het boek moest ik bijna huilen of huilen van blijdschap.’ (Merel)

‘Wat kan Fay mooi vliegen. En wat een fijne combinatie van gewoon en bijzonder, van poëzie en dagtaal, van verdriet en groothouden en valse juffen en valse meiden en toch het overwinnen zonder al te veel triomfantelijkheid; en van vreemde vaders en tuinmannen – van geheimen die er zijn en blijven.’ (Mieke)

‘ik kan ook vliegen, maar alleen in mijn dromen. ik spring niet van iets hoogs, want dan val ik. maar soms spring ik gewoon zo op en vlieg ik over iedereen heen en dat is heel vet.’ (Amy)

‘Op pagina 1 had ik geloof ik al drie keer gelachen. Ik ben denk ik verliefd op Fay, wat een kranige meid!’ (Remco)

‘Je wilt Fay waarschuwen maar ook een duwtje geven. Vlieg dan, of toch maar niet. Gezien worden en geloofd worden en ondanks je beperkingen iets kunnen betekenen. Van Praag schreef met Verboden te (v)liegen een vermakelijk boek over iets dat we stiekem allemaal wel zouden willen kunnen.’ (Jaap Friso)

‘Heerlijk magisch leesboek over doorzettingsvermogen en anders zijn’ (JM Magazine).

‘Leuk verhaal waarin realiteit en fantasie perfect in elkaar overlopen. De onzekere Fay, die vaak verhuisd is en nooit de tijd heeft gehad om vrienden te maken, bloeit helemaal op wanneer Roderick haar gelooft en helpt met vliegen. Vlot geschreven met prima passende zwart-witillustraties. Leuk verhaal om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar’. (Didi Klijnsma-de Boer)

‘Een bijzonder boek over een bijzonder kind.’ (Rietje Nivard)

12 reacties op “Verboden te Vliegen”

ik vindt het een heeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk boek ik hou er zelfs mij boekbespreking over ik hoop dat ik een goed cijfer krijg

Heel Leuk Boek en ik kom in de bieb in zeist vragen stellen :):):):D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D::):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Nou, ik ga er me boekbesrpeking over houden, ben heel zenuwachtig ik heb namelijk faalangst. Dit boek heeft ook veel intonatie, ik ben niet de beste in de intonatie, maar ik zet wel het beste op t beste. Ik probeer een site te vinden die aangeeft wie de illustrator is, de uitgeverij??? Ik ben ook opzoek naar meer informatie over Anna, ben ook heel erg benieuwd naar hoe oud ze is. Want ja, bij n boekspreking moet je natuurlijk wel wat meer vertellen over de schrijver. Iemand die n website weet? Als niemand hierop reageerd, of als er pas iemand hierop reageert na mn boekbespreking, dan zal ik het even zeggen 😉

Is je boekbespreking al geweest Anijta? Op deze site bij ‘wie is Anna’ en ook op Wikipedia en bij Leesplein staat genoeg informatie over mij. De uitgever is Leopold, de illstrator Mark Janssen. Dat laatste staat allebei in het boek zelf.
O, ik hoop zo dat het goed gegaan is, met of zonder intonatie 🙂

ik hou mijn boekpresentatie er ook over en ik ben bijna klaar maar kunt u mij een tip geven om te zorgen dat mijn juf me een goed cuifer geeft ik heb mijn boekpresentatie op vrijdag de eerste week na de vakante oftewel 13 januari 2017 ik hoop dat u mij helpt.
grietjes Esrin

ja dat is een leuk boek anna van praag kan goed boeken schrijven bedankt voor je hulp anna van prag gr lava niet lachen op me naam

Ik vond het boek echt superleuk! Ik wou dat ik zelf ook kon vliegen net zoals Fay. Groetjes, Elizabeth
Rwanda – Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *