Categorieën
Verhalen van de berg

Het wonder van Puerto Lope

Groot nieuws voor trouwe volgers van dit weblog: de pony is terug!
De guardia civil, de dierenartscentrale, zelfs een speciale campo-politie: iedereen was ingeschakeld om de verdwenen pony terug te vinden. Beetle, gechipt en al, stond op alle telex-pagina’s, heel modern, heel vertrouwenwekkend ook.
Des te opmerkelijker is het dat hij eigenlijk al drie weken geleden was gevonden, en nog wel door diezelfde guardia civil. Waar was Beetle dan al die tijd?

‘Wat te doen met een gevonden pony?’

De guardia civil van Puerto Lope, een dorpje verderop, had kennelijk de telex niet gezien. Ook keken ze niet uit het raam, waar aan de overkant van de straat bij de veearts een grote vermist-poster van Beetle hing. Dus brachten ze, na enig nadenken, de pony die een zigeunerjongetje in de campo had gevonden (jaja, ik weet het, het spijt me heel erg!) naar de plek waar alle gevonden en in beslag genomen auto’s van de provincie staan. Daar, tussen al die dode auto’s stond Beetle dus al die tijd te wachten – tot er eindelijk iemand zijn auto kwam ophalen die wel die posters had gezien.
Volgden dramatische taferelen toen de Engelse Liz, de baas van Beetle, die getipt was maar offcieel niet naar binnen mocht, over muren en hekken klom en gillend tussen de honderden auto’s door stormde tot ze eindelijk, eindelijk de pony weer in haar armen kon sluiten.
Hij is erg vermagerd en iemand heeft, heel griezelig, zijn manen en staart geknipt maar Beetle is er weer en Dunya en Chaia kunnen weer op hem rijden. Hoera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *