Categorie├źn
Verhalen van de berg

Help: Nederland-Spanje!

Tsja, nu moeten we dus tegen elkaar: Nederland en Spanje. En zijn wij de enige vijf oranjefans van heel Montefrio. Hoe moet dat nou?

Begrafenis

Tot nog toe was het simpel. Als Nederland speelde, waren wij voor Nederland. Als Spanje speelde waren wij voor Spanje. De halve finale van Spanje zijn we zelfs in het dorp gaan kijken. Soepel wisselden de meiden hun oranje outfit om in geel en rood. ‘Viva Espana!’ riep Dunya en wapperde met de Spaanse vlag uit de ramen van onze auto.
De place to watch is de binnenplaats van het oude klooster. Nieuwsgierig lopen we naar binnen. Rustig is het hier, dat valt als eerste op. Er staan keurige tafeltjes met tafelkleden. Een beetje onwennig gaan we zitten. Het is er koel en middeleeuws.
Ik vind het wel fijn maar Ilco moppert. Er staat een piepklein tv-tje, het geluid is heel zacht. Alles is rood en geel, maar verder is het vooral heel beschaafd tapas eten met elkaar. ‘Als iemand had gezegd dat er een begrafenis van de koning op tv was, zou ik het ook geloofd hebben,’ zegt Ilco.
Want ja, dit is dus Spanje en Spanje denkt in regio’s. Wij, dat is Andalusie. En veel interessanter dan het WK is of dit jaar Real Madrid of FC Barcelona landskampioen wordt. Dat is waar het gesprek op straat en op school over gaat. ‘Ben jij voor Madrid of voor Barcelona?’
Voorlopige conclusie: als het er zo voor staat kunnen we het zonder problemen keihard van de berg schreeuwen als wij (ja, Nederland) straks winnen.

Tsja, nu moeten we dus tegen elkaar: Nederland en Spanje. En zijn wij de enige vijf oranjefans van heel Montefrio. Hoe moet dat nou?

Haar prognose

Overigens, als de kracht in het haar zit, wint Spanje. De Nederlanders lijken elke wedstrijd kaler te worden (is er soms een knipgeile kapper mee?), maar de Spanjaarden lopen ongegeneerd met haarbanden, staartjes en woest wapperende krullen over het veld. Let ook even op nummer 14, Xabi Alonso, door Chaia zo treffend ‘een verwoekerde Ken’ genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *