Categorieën
Verhalen van de berg

There is a target on your back!

Oké, ik kreeg de afgelopen week relatief veel hatemail en Ilco maar eentje, maar hij heeft wel de engste. Want in vergelijking met ‘Anna, daar sla je de plank volledig mis’ en ‘Geen enkel kind zou uw boeken moeten lezen’ is ‘There is a target on your back’ natuurlijk van een totaal andere orde.

Vliegtuigje

Voor wie het nog niet weet: Ilco heeft een belangrijke prijs gewonnen vorige week. Zijn project MasterPeace dat officieel nog gelanceerd moet worden, was ‘het meest vernieuwende idee van het afgelopen jaar’. Stoer! Complimenten! Aandacht! En daarmee stijgt hij kennelijk naar een of andere risicostatus. Want een creepy securitybedrijf ziet helemaal voor zich hoe dit boegbeeld van vrede en vernieuwing nu diverse gewapende gekken aan gaat trekken (''a target on your back') . En dat alleen zij Ilco daarvoor kunnen behoeden.
Ik probeer het me voor te stellen. Ilco die door het supermarktje van Montefrio loopt, geflankeerd door twee grote mannen in zwarte pakken. De ramen van de Landrover geblindeerd. Waakhonden op de patio, terwijl Ilco binnen huiselijk een wasje draait. De geitenbuurman die wordt gefouilleerd als hij een pak suiker komt lenen. Elke olijf een patroonhuls, ieder laagvliegend landbouwvliegtuigje een terroristisch moordwapen… Hoewel mijn verbeelding vrij groot is (ik zag bijvoorbeeld een paar dagen geleden nog griezelig helder een van de poezen die allang weggelopen is op kousenvoetjes door het huis snellen), krijg ik dit niet gevisualiseerd. Twee films die door elkaar heen worden gemonteerd. Il Postino meets The ghost writer. Not.

Oké, ik kreeg de afgelopen week relatief veel hatemail en Ilco maar eentje, maar hij heeft wel de engste. Want in vergelijking met ‘Anna, daar sla je de plank volledig mis’ en ‘Geen enkel kind zou uw boeken moeten lezen’ is ‘There is a target on your back’ natuurlijk van een totaal andere orde.

Fantasie

In allerlei artikelen en interviews heb ik dezer dagen alleen maar mooie dingen over fantasie gezegd. 
Het securitybedrijf laat zien hoe je daar ook in door kunt slaan. Dat is niet raar, zij hebben er direct belang bij om te denken vanuit angst en angst zaaien.
Dus ja, victory in a land of fantasy. Maar de intenties moeten wel kloppen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *