Categorieën
Verhalen van de berg

Circus

De helft van mijn boeken speelt zich niet af in Nederland, dat komt van al dat reizen.
Het ultieme boek van mij over Spanje moet nog komen (en komt ook!), maar grappig genoeg schreef ik al een boek over Andalusie toen ik er nog niet eens woonde. Wraak van de stier heet het en toen ik het schreef was ik net hopelessly devoted to Sevilla.
En toen, iets later, kwam er een jongleerkampioen en die viel op zijn beurt voor dat boek.

Blij

Die jongleur -met de geweldige naam Marco Bonissimo- en ik ontmoetten elkaar in cyberspace, over de hoofden van allemaal kinderen heen. Die kinderen zaten in een theater met mij te skypen en Marco deed iets met een voetballende stierenvechter voor ze. En aan het eind veegde hij al de kinderen bij de computer weg en vroeg of hij een voorstelling mocht maken van Wraak van de stier. En ik zei ja. Natuurlijk zei ik ja!
En ik dronk koffie en wijn in Amsterdam en Groningen met Marco en daar waren ook de stoere Remko die alles kan met muziek en Sara de trapezekunstenares die heel blond is maar toch met een Spaans temperament. En er ontstond iets nieuws en prachtigs: de theatrale circusvoorstelling Koppig van Circustheater Stier.
Dit zijn de dingen waar je als schrijfster heel, heel blij van word. Het is nog net niet Peter Jackson die een boek van mij verfilmt, maar het komt wel behoorlijk dicht in de buurt.

Over tweeenhalve week gaat de voorstelling in try out en 24 april is de premiere.
www.circustheaterstier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *