Categorieën
Verhalen van de berg

Spaanse mannen zijn zó lelijk!

Mijn dochter Bloem vindt alle jongens ‘walgelijk’. En stiekem, als ik naar de jongens op haar school kijk, snap ik best wat ze bedoelt. Want haar vriendinnen zijn stuk voor stuk leuk, lief, knap, mooi. Terwijl de jongens… Het is zelfs zo dat de vriendinnen van Chaia, mijn andere dochter, hun pijlen hebben gericht op haar blonde vader. ‘Ik zou wel met hem willen trouwen,’ zucht er een. Nu weet ik heus wel dat Ilco een stuk is, maar, kom op, voor meisjes van twaalf lijkt me dertig jaar het absolute maximum qua bereikbaarheid. En dan ben ik nog makkelijk.

Tandenborstel

Het overviel me laatst weer toen ik bij de bank was. Als de Spaanse man hier niet aan het werk is met auto’s of olijven blijft er weinig van over. Trek hem een fout pak aan, knip zijn haar te kort, zet hem onder TL-licht, en wat je dan ziet is weinig appetijtelijk. Grove trekken, haar vol roos, worstenvingers, te dik. Sowieso haar op onaangename plekken (op polsen, uit oren, in nek). De man die mij hielp keek me bepaald onnozel aan toen ik iets vroeg over internetbankieren. ‘Een momentje,’ zei hij en verdween eerst uitgebreid naar de wc – met tandeborstel en tandpasta. Dat is toch vies?
Heel soms zie ik een redelijk mooie man door Montefrio lopen – maar dat is dan altijd een zigeuner. En dat is geen optie voor mijn meisjes want die jongens hebben hun eigen vriendinnen. Met zigeuners verzeil je onmiddellijk in een ander kamp en krijg je van die Romeo en Julia-achtige toestanden.

Ik daag jullie uit

In de stad is de situatie wel iets beter natuurlijk. In Granada zie je veel van die lieve hippie-jongens, meestal voorzien van een flamencogitaar. Maar ze blijven klein en tsja, toch niet echt knap.
Of ben ik nou te erg?
Ik daag iedereen die dit leest uit om mij een stuk of wat mooie Spaanse mannen te noemen.
Antonio Banderas? Woont in Malaga. Maar knap is anders. Prins Felipe, getrouwd met model en tv-vrouw Letizia? Saai! Sporters dan: David Villa, Rafael Nadal? Met alle respect, maar dat zijn toch een soort aapjes.
Ja, ik weet er wel eentje. Javier Bardem. Alleen al om hem moet iedereen naar de verder vrij ellendige film Biutiful gaan. Javier Bardem is de Spaanse oerman, waarbij alles nou eens een keer wel klopt. Verleidelijk, gevaarlijk, woest romantisch en toch een beetje fout. Maar ja, Javier Bardem is dan ook wel meteen getrouwd met Penelope, de allermooiste van al die prachtige Spaanse vrouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *