Categorieën
Verhalen van de berg

Costa del Sol

We waren twee dagen aan de Costa del Sol waar het al volop zomer is en de middellandse zee prettig lauw.
Hier alvast de laatste tips en trends, voor wie het retourtje Torremolinos al in zijn mailbox heeft zitten.

Vakantievlechtje

Laten we beginnen met de mode. De brazilian bikini is definitief verdwenen, gelukkig. Dus: geen strings meer. Topless daarentegen is aan de Spaanse kusten nog steeds de gewoonste zaak van de wereld. Gezien: een stuk of tien 60+ dames die onder gekrijs als van een schoolklas in een achtbaan stuk voor stuk de badpakken omlaag stroopten en hun verpletterend witte, lang niet meer gekoesterde (maar wat weet ik ervan eigenlijk) boezems ontrolden.
Zodra je opstaat, is de doorzichtige blouse met patchwork dessin in donkerroze of paars een must (om al dat geschommel een beetje te verdoezelen natuurlijk), alsmede alles van tijger, panter, zebra. Heel goed ter plekke aan te schaffen trouwens, net als de tas, de zonnebril en het gekleurde vakantievlechtje – bij de opvallend slanke Senegalezen die zich als vanzelf bij je strandstoel aandienen (Ilco: ‘Meiden, wacht nou even met nog meer spullen kopen, het begint hier zolangzamerhand op de ontvangsthal van een asielzoekerscentrum te lijken’).

Alcohol

De Spaanse vrouwen en zelfs de jonge meisjes harsen fanatiek alle haren weg: denk arm, bovenlip, buik. Maar als man heb je beduidend meer vrijheid op dat gebied.
Ook heel geruststellend: het zomer-lijnplan mag per direct weer opgeheven. Aan de Costa del Sol kijken ze niet op een kilootje meer of minder. De tapas zijn dan ook zoals tapas bedoeld zijn: lekker vet. Dit schijnt op zijn beurt weer een teveel aan alcohol enigszins te neutraliseren, en is dus een must. Drankje van de dag is nog steeds tinto verano: zoete rode wijn gemixt met naar keuze spa of 7 up. Niks mis mee.

En dat gold voor het hele uitje. Topdagen gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *