Categorieën
Verhalen van de berg

Kill MegaMindy

Er is een leger van schrijvers. Elke ochtend, als ik in de trein zit naar weer een andere school of bibliotheek, dan zie ik voor me hoe op datzelfde moment tientallen (honderden?) andere kinderboekenschrijvers ook op pad zijn voor de kinderboekenweek. Allemaal helden op een missie.

Nog niet eens op de helft ben ik en nu voel ik al een diepe haat richting MegaMindy en haar mannelijke gemantelde heldencollega’s. Die iconen zitten zo vastgebeiteld in die kinderhoofdjes dat ik zware vormen van gedachtenmanipulatie moet inzetten om ze hun eigen heldenverhalen te laten vinden. Want dat doe ik dus deze dagen: verspreid over twee weken duizend kinderen hun heldenverhalen laten schrijven. Door het hele land. De ene dag ruik ik de zee, de volgende dag proef ik Duitsland. Ik kom op scholen en in bibliotheken, in theaters en boekwinkels, gewapend met mijn knalgroene signeerpen en spannende heldenmuziek. Soms voel ik me een vervelende juf: ‘Jongens, als dat gedoe daar in die hoek nu niet ophoudt, ga ik jullie uit elkaar zetten.’ Soms ook een sneue leesbevorderaar: ‘Goh, hebben jullie anders op dit uur altijd gym en gaat dat door mij niet door? Ja, dat is zeker pech.’ En soms lukt het ook wel. Zoals dat meisje dat gisteren op me afstapte en zei: ‘Je hebt me helemaal aan het schrijven gekregen. Nu ga ik vanmiddag thuis meteen verder.’ Of vandaag: een jongen en een meisje komen me na de les opgewonden vertellen dat ze samen een boek gaan schrijven, ze hebben de plot al te pakken. Makes my day.

Verhalenforens

Vandaag voelde ik me zelfs als verhalenforens een soort tovenaar. Want ineens zag dat er in Amsterdam ook een heus Zweinstein-perron is, dat wel en niet bestaat. Nee, het heet niet 9 3/4, het is gewoon perron 2B. Daar staat, zag ik ineens, een soort kunstwerk met een gigantische tekst erboven: 2B or not 2B. Echt waar, ga maar kijken. Nu ik dat heb ontdekt, probeer ik natuurlijk  de rest van de kinderboekenweek zoveel mogelijk vanaf 2B te reizen. Want stel je eens voor dat je per ongeluk een keer vertrekt vanaf NOT 2B. Op wat voor heldenschool kom je dan?

2 reacties op “Kill MegaMindy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *