Categorieën
Verhalen van de berg

Vliegen op mijn toetsenbord

Dit is geen goeie tijd voor verbindingen. Dat zeg ik niet, dat zegt mijn vriendin die alles weet van numerologie. Aromatherapie, dat kan ze ook. Dan komt ze langs met haar koffer met duizend geurtjes om je zintuigen en daarmee je leven weer in balans te krijgen. Hm, nu ik erover nadenk, ze zou nu met dat koffertje best even naar Spanje mogen komen…

Ik krijg de laatste tijd weer veel mailtjes van mensen die ook lange reizen gaan maken en die willen weten waar het mooiste strand, het makkelijkste visum, of de beste remedie tegen malaria te vinden is. En o wat wil ik daardoor zelf graag weer weg, vooral nu de winter is begonnen.
Ondertussen praat iedereen die ik hier tegenkom in het dorp alleen maar over olijven. Dat de kwaliteit niet zo goed is dit jaar en wat dat betekent en wanneer de oogst moet beginnen, vooral dat laatste, want vanaf dat moment is heel Montefrio ontregeld. Lege klassen, uitgeputte buren, lange files van olijfkarretjes op de weg.
Tussendoor zit ik dapper Roald Dahl te spelen: elke dag zes uur achter mijn bureau, ook als er niks uit mijn pen komt. Zo kan het gebeuren dat ik uren, reisdromerig, zit te staren naar een zoemerige groepsverkrachting van een kluwen vliegen op mijn toetsenbord. Ziehier de dynamiek van mijn leven.

Pythagoras

Maar goed, het is dus al best een tijdje rommelig in de kosmos. Rommeliger dan normaal. ‘Sluit geen contracten, in ieder geval niet tot 25 november’ waarschuwt mijn vriendin. En eigenlijk komt het pas in de zomer weer echt goed. Dat er nu zoveel mensen tobben met relaties of met werk – dat komt dus allemaal daardoor. Want dit geldt niet heus alleen voor mij, integendeel. Jullie zouden allemaal door een lastige tijd moeten gaan. Die numerologie is niet helemaal pseudo, Pythagoras ging er al vanuit dat alles wat we doen en laten in getallen is uit te drukken. Koop dus even geen huizen, plan geen huwelijken en teken niks, in ieder geval tot 25 november. Gewoon voor de zekerheid.

Één reactie op “Vliegen op mijn toetsenbord”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *