Categorieën
Verhalen van de berg

Schiet niet op mijn olifant

Dat zou nog eens een spannende tv-serie zijn: het verhaal van de Spaanse koning Juan Carlos. De man die werd opgevoed door een dictator en vervolgens de democratie teruggaf aan zijn land. Die zich hard maakt voor stierenvechten en de jacht, maar ook voor het Wereldnatuurfonds. En die iets raars heeft met schieten en geweren.

Schoot Juan Carlos echt per ongeluk zijn broer dood? Het overlijden van de toen dertienjarige Alfonso is nog steeds een mysterie. Er ging een pistool af en dat pistool was van grote broer Juan Carlos. Was Alfonso het voor hem aan het schoonmaken? Of was het toch echt Juan Carlos zelf die per ongeluk, in een ongelukkige beweging, zijn broer neerknalde (in zijn gezicht nog wel)?
Je zou denken dat je, als je zoiets overkomt, nooit meer een geweer aan wilt raken. Zo niet Juan Carlos. Nog niet zo lang geleden kwam hij in het nieuws omdat hij een beer doodschoot in Rusland. En zijn eigen kleinzoon leert hij het ook. Die schoot zich vorige week nog in zijn voet tijdens het oefenen met opa, lazen wij in de Spaanse kranten.

Koning gevallen

En dan hebben we nu natuurlijk het olifantenincident.
‘Ik denk dat dit verhaal echt gebeurd is omdat je het nooit zeker weet’  recenseerde een kind mijn boek Schiet niet op mijn olifant. En een ander redeneerde: ‘Het is echt gebeurd want je kan in Afrika olifanten vinden en ook olifanten kunnen worden doodgeschoten.’
De Spaanse koning bewijst het. Juan Carlos ging in Botswana op olifantenjacht. Daar betaalde hij een dubbel Spaans jaarsalaris voor, maar dan mocht hij ook ouderwets schieten. De afloop kennen we. Olifant dood, koning gevallen. Letterlijk gevallen, heup gebroken. En ook nog eens in ongenade, bij alle verbijsterde Spanjaarden, die tobben met de grootste crisis sinds tijden. Als je alle reacties bij El Mundo moet geloven is er werkelijk niemand trots op de koning op dit moment.
Lekker puh van die heup. En zo jammer dat mijn boek niet in het Spaans verkrijgbaar is. Wat zou ik dan nu heerlijk scoren!

2 reacties op “Schiet niet op mijn olifant”

Zo’n man zouden ze toch moeten afzetten! Hij is per slot van rekening ere lid van het Wereld Natuur Fonds. Dit is geen enkel voorbeeld voor de bevolking. Het is een heidenen die door de vele jaren van inteelt in het geslacht van de Bourbon van Parma een tik van de molen heeft gekregen. Wat ik vandaag dus op nu.nl las is dat de Spaanse overheid gaat snijden in zijn “salaris”. Meneer gaat er met 7% op achteruit! Ach wat jammer, hij gaat nu 272.000 euro verdienen.
Laten we met zijn allen hopen dat hij een ziekte kosten verzekering heeft om die nieuwe heup te betalen, anders kan hij niet meer jagen deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *