Categorieën
Verhalen van de berg

Mam, spring even in het zwembad

‘Mam, ik ga opstaan,‘  zegt Bloem.
‘Ja, hm, ik ook,‘  murmel ik, ‘ik ben alleen zo fijn aan het dromen dat ik allemaal cadeautjes uitpak.’

Nee, het missen van Moeha is nog lang niet voorbij. Maar er is wel fijne afleiding. Omdat KOM HIER ROSA er is, ergens. In grote stapels bij de uitgever en in een klein doosje onderweg naar Spanje. Het mag, het bestaat!

Hyper

Nog voordat ikzelf het boek heb gezien is er al een pre-recensie door een van mijn grootste helden, Edward van de Vendel. Gedroomde dingen staan daarin, over hartstocht enzo. Ik vind de recensie in mijn mailbox als ik thuiskom met Bloem na een dagje Granada (alleen thuis met Bloem, ook zo fijn. De andere twee op paardenkamp, Ilco op reis en wij sloom achter onze mac-jes en ‘s avonds lekker veel ouwe, vaak teleurstellende video’s kijken, met een bordje eten op schoot)
Er is ook nog een andere mail, over de presentatie van KOM HIER ROSA die nu helemaal rond is. Heel stoer ga ik op tournee langs boekwinkels door het hele land, die allemaal graag willen dat ik kom. Meer dan we aankunnen zelfs. Goed, het heeft vast te maken met de flamenco die Chaia gaat dansen, maar toch. Ik kan me nog zulke andere dingen herinneren. Het smeken om een presentatie, het steeds maar weer naar mijn eigen naam zoeken in de boekwinkels en dat het er dan weer niet stond…

‘Mam, je bent zo hyper, spring even in het zwembad,’  zegt Bloem. En dat doe ik, al is het bijna donker. Normaal zwem ik baantjes, braaf en rustig. Maar nu plons ik woest spartelend en dolfijnig in het rond. Gelukkig is alleen Bloem getuige.

De tournee:

Kinderboekwinkel Rozengracht Amsterdam, woensdag 19 september om 17 uur (officiele presentatie, komt allen!)
Broese Utrecht, donderdagavond 20 september vanaf 19 uur
Kinderboekwinkel De Boekenwurm + school, vrijdag 21 september, middag
De Vries Haarlem zaterdag 22 september tussen 2 en 3 uur

En de recensie:
http://edwardvandevendelleestips.blogspot.nl/2012/09/kom-hier-rosa-anna-van-praag-lemniscaat.html

5 reacties op “Mam, spring even in het zwembad”

Het ziet er mooi uit en wat een recensie! Voor welke leeftijd is het boek geschikt? Is het een echt meisjesboek of vinden jongens het ook spannend? Ik heb alleen jongens namelijk.

Dertienplus zeggen ze. En ja, het is een meisjesboek, daar kan ik echt niks anders van maken. Maar ook voor grote meisjes zoals jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *