Categorieën
Verhalen van de berg

Sinterklaas deel 2

De studio is van bordkarton, letterlijk. De opnames moeten steeds stoppen omdat er iets omvalt of een of ander nepcadeautje naar beneden dondert. En dan duurt het ook nog eindeloos voor Sinterklaas komt. Eerst moeten we nog kijken naar Kathleen van K3 en luisteren naar minstens zo afschuwelijke songfestivalachtige liedjes. Alles heel hard en vals meegeblerd door hyper kinderen.
Maar dat komt allemaal goed als Sinterklaas eindelijk opkomt. Alledrie mijn meisjes springen op en rennen naar voren, Dunya het hardst van iedereen. Ik heb haar niet vaak zo zien stralen. Helemaal als Sinterklaas tussen de opnames door speciaal naar haar toe komt en met haar begint te praten. ‘Hij weet alles van me!’  zal ze later ademloos zeggen. En ook dat hij zo lief was. En zo mooi. En zo grappig. ‘En hij heeft ook zo’n lief gezicht, mama.’
Hiervoor zijn we naar Nederland gekomen.

(Stukje gewijzigd, sorry)

4 reacties op “Sinterklaas deel 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *