Categorie├źn
Verhalen van de berg

Nepjood

Het is chanoekah maar we hebben geen kaarsen.

In Montefrio kan je alleen maar van die dunne kerkkaarsen kopen. Die druipen als een gek en zijn te dun voor in een normale kandelaar.
Chanoekah zonder kaarsen is net zoiets als nasi zonder sambal – wat ik vorige week nog maakte. Onderbroeken zonder Hema. Boerenkool zonder worst en zonder boerenkool. IJs zonder schaatsen – en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar goed, wij hebben dan nu weer de allermaagdelijkse olijfolie, zo uit de persen.

Latkes

Gelukkig kan je bijna elk feest wel zelf bij elkaar bakken. De speculaas is net op en de kersttulband moet nog komen, net als de Spaanse kerstkoekjes, de mantecados. Vanavond dus maar latkes op het menu, voor het chanoekahgevoel. En een sneeuwachtig Chanoekahverhaal erbij. Want ja, ik ben dan wel een nepjood, maar toch, maar toch…Happy chanoekah!

En hoe het moet, zie je hier (met dank aan Adam): bubala please hanukkah episode

7 reacties op “Nepjood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *