Categorieën
Verhalen van de berg

Kinderboekenschrijversflashmob

Kinderboekenschrijver Manon Sikkel is een van de raarste mensen die ik ken – en dat bedoel ik als een compliment.

We hadden een memorabele eerste ontmoeting, op een zeldzaam zwoele avond in het Vondelpark waar Manon me zou interviewen voor haar boek ‘Ik mis nog steeds de Hema.’
Dat dat stuk er uiteindelijk is gekomen, is een soort wonder omdat ikzelf soepel van de middagborrel maar de avondborrel door was gegaan en Manon middenin een enorm liefdesdrama zat. Waardoor we in plaats van over de Hema dronken en melancholiek over de liefde hebben gepraat – en dat schept natuurlijk een enorme band.
Manon bleek een heerlijk bizar (helaas enorm onregelmatig) weblog te hebben en verrassende reportages te maken voor Psychologie Magazine. Zo leefde ze een week lang alleen maar volgens het toeval wat betekende dat ze in willekeurige treinen stapte en met totaal onbekende mensen uitging. Ook was ze nog niet zo lang geleden bezig om, in navolging van een of andere Amerikaanse komiek via een ingewikkelde ruilhandel van tien cent een ton te maken.

Buikpijn

En nu komt Manon met ‘ de grootste kinderboekenschrijversflashmob van de Benelux’.
De aanleiding was een noodkreet van De boekenwurm, een kinderboekwinkel in Maastricht. Het gaat slecht met de kinderboekenwinkels en daar ging het heel slecht. Echt zo’n berichtje waar je buikpijn van krijgt  – en dan vervolgens zuchtend verder gaat met schrijven.
Zo niet Manon. Die besloot onmiddellijk tot een reddingsactie en wel ‘de grootste kinderboekenschrijversflashmob van de Benelux.’  Toen ze die oprichtte was ze in haar eentje, inmiddels heeft de groep op facebook over de driehonderd leden. Die flashmob komt er gewoon, op 22 april. Tientallen schrijvers gaan ervoor naar Maastricht en ik ook.
Helpt dat?
Nee natuurlijk. Het hebben van een kinderboekwinkel is en blijft een gigantisch labour of love.
En ja. Omdat positieve energie altijd goed is. Omdat er weer eens overal de aandacht wordt gevestigd op dit enorme probleem (zie ook hieronder).
En omdat we nu allemaal weer extra veel bij de kinderboekwinkels gaan kopen. En daar is niks raars aan, dat is gewoon gezond verstand.

http://hannekeleestenschrijft.blogspot.com.es/2013/04/herrijzen.html?spref=tw
http://www.janpauls.blogspot.be/
http://stoerboek.nl/flashmob-voor-boekwinkel/
http://tedvanlieshout.wordpress.com/2013/04/04/flashmob-voor-boekenwurm/
http://jannyvandermolen.wordpress.com/

http://www.leesplein.nl/LL_plein.php?hm=1&sm=1&id=9909
http://www.maastrichtaktueel.nl/grootste-kinderboekenschrijvers-flashmob-ter-wereld-de-boekenwurm-maastricht/
http://www.ikleesdigitaal.nl/schrijvers-op-de-bres-voor-boekenwurm/
http://www.kinderjury.nl/index.php/2013/04/04/kinderboekenschrijversflashmob/

De markt, dat zijn wij! (over koopgedrag en boekwinkels)

6 reacties op “Kinderboekenschrijversflashmob”

Dag Anna,
Mooi stukje dat je schrijft over 22 april. Ik ben blij dat ik er ook aan mee mag doen.
Een opmerking over de links onderaan de pagina kinderboekenschrijversflashmob (zoveel steentjes heeft Scrabble niet eens). De links onder die naar Janny van der Molen verwijzen allemaal naar haar pagina.
Groeten,
Henk Joosen.

Dank je Henk en wat een raar probleem met die links. Zal er nog eens naar kijken, maar zulke dingen snap ik eigenlijk nooit. Wel leuk voor janny btw

Dag Anna,
Wat een leuk stuk heb je geschreven over het hartverscheurende probleem van De Boekenwurm. Ik ben blij dat ik mee mag doen aan de kinderboekenschrijversflashmob en ik hoop dat we hierdoor alle kinderboekenwinkels een hart onder de riem mogen steken!
Tot de 22e!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *