Categorieën
Verhalen van de berg

Een actie voor Assepoester

‘Ik ben een actie voor je begonnen genaamd ‘red het boek’’
Sommige fanmail is echt heerlijk. En frustrerend.

Nog helemaal niet zo lang geleden schreef ik spannende kinderdetectives. Vrij Nederland besprak ze in de thrillergids en ik won de Drentse kinderjury ermee.
Ik wilde er wel tien schrijven, of in ieder geval vijf. Maar al na de tweede mocht het niet meer van de uitgever die ik toen had. Ik heb al mijn krediet in de strijd moeten gooien voor deel 3. ‘Goed, we doen dat, maar we maken er he-le-maal geen promotie voor’  zei de uitgeefster onheilspellend. Zo stierf de serie een zachte dood, nog voor hij echt tot bloei had kunnen komen.
En ik ging zelf een ander pad op.

Isabel Snoek

Gelukkig zijn er genoeg slimme kinderen die de weg naar Isabel Snoek (zo heette mijn lady detective) toch vinden. Laatst weer schreef een meisje aan me: ‘Na die boeken kon ik geen andere boeken meer lezen, zo geweldig vond ik ze.’ Gevolgd door het onvermijdelijke: ‘Wanneer komt het volgende deel?’
Een beetje roddelig schreef ik terug dat het boek allang in mijn hoofd zat maar niet mocht van de uitgever.  Normaal ben ik discreter maar ik dacht: ach, ik ben daar toch hartstikke weg. Het lijkt namelijk een beetje alsof ze supersnel al mijn sporen willen uitwissen, al mijn boeken hup in de ramsj, en ik word niet eens meer op feestjes uitgenodigd (oké, best een beetje een Assepoestergevoel).
Maar goed, nu is dat meisje dus een actie begonnen. Iets met likes verzamelen en handtekeningen. ‘Op school hebben we altijd op de laatste schooldag pleinavond dan komt de hele school en dat zijn bijna 300 kinderen en je mag iets doen om geld mee te verdienen maar dat ga ik niet doen want ik ga zoveel mogelijk kinderhandtekeningen ophalen en die dan naar jou te sturen en dat jij die dan weer naar de uitgever stuurt en dan…wie weet! ‘

Zo lief…. Maar wat moet ik nu?

2 reacties op “Een actie voor Assepoester”

Wat dacht je van printing on demand? Vraagt wel een kleine investering.
Voor mij hangt het er van af of je plezier beleefd hebt aan het schrijven van de Isabel-boeken – zo ja, dan zou ik het doen.
je kunt ook nog mede investeerders zoeken – ikzelf wil wel meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *