Categorieën
Verhalen van de berg

Doe eens iets geks

De geweldige Bert Klunder zei het al, vooral als je gewoon op straat liep: ‘Doe eens iets geks, Anna van Praag.’
Ik heb me voorgenomen veel gekke dingen te doen in 2014. En gisteren ben ik alvast begonnen.

Ik was met Astrid en onze jongste dochters naar de familievoorstelling van het RO Theater. Astrid is niet alleen een van mijn liefste vriendinnen, ze kijkt ook nergens van op. Ik ken geloof ik niemand die zo vrij is van vooroordelen en (half vanuit naïviteit) zo heerlijk schaamteloos. Dus toen ze uit die propvolle zaal vrijwilligers zochten voor op het podium en Dicky van den Toorn tegen Astrid en mij fluisterde: ‘Jullie?’… Toen lachte Astrid vrolijk en stond op. En tsja, ik dus ook.
Allemaal heel leuk natuurlijk – als je actrice bent. Maar nee, ik hou niet van die spotlights. Het was bijna net zo erg als die keer dat ik me had laten verleiden om voor een zaal vol popmuzikanten Abba-karaoke te doen (oké, dat was nóg erger).
En alle gruwelijke dingen gebeurden ook. We moesten gigantische satijnen baljurken met hoepels aantrekken waardoor we eruit zagen als bonbons. En we moesten samen walsen op het midden van het toneel, terwijl ik dat niet kan. Maar goed, allemaal manmoedig en zelfs met flair gedaan in de armen van mijn lieve Astrid.
En natuurlijk maakten onze dochters er stiekem foto’s van. Ja, ik ben die vrouw in de roze jurk daar ergens achter. Laat je er vooral door inspireren: doe eens iets geks in 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *