Categorieën
Verhalen van de berg

On the edge of glory

‘Somewhere, on a distant mountain…’ Zo zou de film van mijn leven beginnen – volgens mijn dochters dan.

Het is een of andere app: filmtrailers maken met filmpjes en foto’s van bekenden. Dunya is ermee begonnen en haar filmpje over Chaia (veel paarden erin) heeft als interessante titel: ‘On the edge of glory’.
Ik ben elke keer weer verbaasd over hoe perfect drietalig mijn dochters zijn en hoe makkelijk met taal, zelfs die kleine Dunya. On the edge of glory: een film over je zus die je adoreert en geweldig vindt en waar je tegelijkertijd het hardst mee moet vechten.

Too sexy

Het filmpje dat ze over hun vader maken heeft het liedje ‘I’m too sexy’  als soundtrack, ook al verrassend goed gekozen. Het combineert heerlijk met de vele trotse foto’s die Ilco alleen al op zijn facebook timeline heeft staan.
Goed, en dat filmpje over mij dus. Zelf doe ik niet anders dan scenario’s schrijven voor mijn leven. Niet alleen wensscenario’s, ook gewoon terwijl het gebeurt, dat leven. ‘Jij kan niet eens over straat lopen zonder dat je denkt: ‘Ik loop op straat‘  zei Bloem een keer verbijsterd. Klopt. Ik zie mezelf altijd bezig en ik verzin er het verhaaltje bij. Niet eens beroepsdeformatie, altijd al gedaan.
Wat natuurlijk heel anders is dan een verhaal dat anderen over je maken. Wat zien mijn dochters: een originele moeder, een chaotische, eentje die met enige regelmaat steken laat vallen?
Niet eens een moeder, zo blijkt. Mijn filmtrailer zou volgens hen dus beginnen met die bergen en dan langzaam inzoomen op een vrouw die daar zit te schrijven. Het bouwt op naar de cliffhanger, de zin waardoor je denkt: die film móet ik zien.
In dit geval, nog steeds volgens mijn dochters (en denk er een vette Amerikaanse voice over bij): ‘Will she ever write a bestseller?’

Één reactie op “On the edge of glory”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *