Categorieën
Verhalen van de berg

Shoppen

‘En toen waren we in de Primark en ineens kwam er zo’n beveiliger aan en sleurde me mee naar achteren. Zomaar!’

Volgt een ingewikkeld verhaal over een blousje dat echt even gepast moest worden ónder een trui. ‘Het was gewoon een grapje tussen mij en mijn vriendin. ‘Luister nou even,’  zei ik tegen die man, maar hij zei: ‘Ik ga écht niet naar jou luisteren’  en kneep keihard in mijn arm, er was nog een dag een blauwe plek. Later hebben mijn vriendin en ik een klacht tegen die man ingediend.’
‘Terecht,’  zegt haar vader, maar ik zeg: ‘Vertel ook even wat er in de Hema gebeurde.’

Bitch

‘Stond ik mijn nagels te lakken en mijn vriendin deed mascara op, kwam er zo’n man en die zei: ‘Staan die meisjes zich gewoon op te maken!’  Op zo’n verbijsterde toon.’
‘Maar misschien is dat ook niet echt de bedoeling,’  zegt Ilco. ‘Om meteen ál je nagels te lakken.’
‘Het was een tester hoor, duh,’  zegt Chaia.
‘En dan had je ook nog de H&M,’  zeg ik.
‘Ja, kwam er zo’n bitch – echt zo’n vrouw die geen zin heeft in haar werk of`zo- tegen ons roepen dat we niet met zijn tweeën in een pashokje mochten. Waarom in godsnaam? We hadden toch gewoon van die paskaarten gekregen. ‘Ik kan jullie zo niet in de gaten houden,’  schreeuwde ze tegen ons. Echt belachelijk, we hebben die kleren op de grond gegooid en zijn weggegaan.’

Verbaasd

‘Het is maar goed dat je op het rustige platteland van Spanje woont,’  zegt haar vader. ‘Anders zou je misschien wel bij zo’n school-gang belanden.’
‘Hoezo?‘  vraagt Chaia met grote, verbaasde ogen.
En het is pedagogisch natuurlijk totaal onverantwoord, maar ik zit stiekem te giechelen. Wat een heerlijke dochter is het toch.

5 reacties op “Shoppen”

Hoi
Anna me moeder hoorde van iemand dat je een boek aan het schijven was over een tante jo wat grappig bedoel je mijn moeder hier mee?
Groetjes

Joanne! dat is lang geleden… Het is een verhaal over tante Jo, het komt in een groot sprookjesboek. En ja ze lijkt een piepklein beetje op je moeder. Zodra het uitkomt, krijgen jullie een exemplaar, dat is over een maand of twee. Kus!

Heey Anna
Echt lang geleden inderdaad
Leuk dat je nog steeds kinderboeken schijf
Wij verwachten in april een zoontje
Dus je boeken worden dan weer bij ons voor gelezen

Hoe is het met jullie?
Groetjes
X

Joanne lieverd, in mijn hoofd ben je zelf nog een kind! Stuur me straks ff een geboortekaartje (adres op deze site bij contact) dan stuur ik jou/jullie mijn nieuwste prentenboek. Heel veel succes en geluk!

Hahahaha de tijd vliegt voorbij.
Ben uit gerekend 1april en nee het is geen grapje.
zal je zeker een kaartje sturen
Miss je nederland niet een beetje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *