Categorieën
Verhalen van de berg

Salsa, seks en sentiment

Honderd vrouwen dansen op het gras. Van ouwe dikke tot jonge strakke. Ze zingen teksten als: ‘Mami siente mi boom/ Que esta prrum / Te voy a dar / Pum kapum kapum.’  – nee, dat ga ik niet vertalen.

O het heerlijke zuiden! Zumba is vandaag ineens buiten voor de sportschool in de bloedhete zon. Vanuit de omringende flatgebouwen kan je ons zien zweten en gillen, opgezweept door de tomeloze zumbanicht die dol is op vieze Spaanse liedjes en stoten met de heupen. Salsa, seks en af en toe een Spaanse smartlap om adem te halen. Is het gek dat mijn dochter en ik er met plezier twee uur (heen en terug) naar Granada voor rijden elke week?

Zumbanicht

Elke keer als de zumbanicht een kledingstuk uitgooit juichen de vrouwen. Maar we juichen net zo hard als een dik omaatje in badpak komt aangeschuifeld en zomaar mee begint te dansen. Het bewijs is toch al geleverd: je hoeft niet perse een afgetraind lijf te hebben of een geil danspakje aan om sexy te kunnen zijn. Ze zitten er wel tussen hoor, van die bloedmooie Spaanse schonen – maar hun oude schommeltantes net zo goed. Met wie ik mij zelf  identificeer hangt totaal van mijn bui van de dag af.
En vandaag is een goeie dag. Niet alleen zijn we buiten en op blote voeten, ook maakt de zumbanicht er een waar Spaans feest van. In een gigantische plastic teil gooit hij na elk nummer iets anders leeg: flessen rode wijn, vruchtensap, gin, zakken vol ijsklontjes, sinaasappels.

Moegedanst en kletsnat van het zweet en dan smerige tinto de verano en sentimentele liefdesliedjes om het af te leren. Que mi corazón esta colgando en tus manos. Cuidado, cuidado… Spanje, twaalf punten.

Één reactie op “Salsa, seks en sentiment”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *