Categorieën
Verhalen van de berg

Alles is magie

Er is een Arabische transformatieprinses bij ons te gast.

‘Alles is magie,’  zegt de prinses en kijkt je doordringend aan met haar 1001-nacht ogen. ‘En alles is voorbeschikt.’ En dan bedoelt ze ook echt alles. Zelfs de sla heb ik in haar ogen op wonderbaarlijke wijze met precies maar dan ook precies haar favoriete ingrediënten klaargemaakt (tomaat en avocado). ‘We staan aan de vooravond van grote veranderingen,’ dat zegt ze ook. Ze schrikt er zelfs af en toe van wakker, vertelt ze, zoveel transformatie hangt  er in de lucht.

Spermatozoïden

Nee, ze is natuurlijk geen echte prinses al is ze exotisch en zeer elegant – met een toefje okselhaar.  Ze is bereisd en slim en  komt met Ilco over een project praten. Een vrij concreet project gelukkig want deze vrouw houdt zich ook bezig met alchemie en met ‘de vrouwelijke creativiteit.’  ‘Wat is dat dan?’  vraag ik nieuwsgierig, maar dan komt er helaas iets teleurstellends over ‘ontvangen,’ want ‘de man creëert nieuw leven met al zijn spermatozoïden.’ ‘Waarvan er dan ook weer miljoenen doodgaan,’  zegt Ilco nog. Maar goed, de Arabische schone is net voor het eerst van haar leven verliefd – op een Zuidamerikaanse bergbewoner- heb ik haar niet veel later ontfutseld, dus dit antwoord telt niet echt.

Marquez

Precies zo moeten de Afrikanen naar ons hebben gekeken als we weer eens ergens onderdak kregen op onze lange reis: met een mengeling van fascinatie, bewondering en milde verbijstering. Wij wilden op onze beurt die gastvrijheid en openheid teruggeven en ik word blij van zo’n vrouw op de patio, alsof er een vleugje Garcia Marquez overwaait.
En daarom heb ik ook zin in de herberg die we gaan runnen over een jaartje. Ik hoop dat er heel veel bijzondere gasten gaan komen. Die geef ik dan eten en ruimte. En dan ga ik vervolgens een beetje stilletjes naar ze kijken.

2 reacties op “Alles is magie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *