Categorieën
Verhalen van de berg

Countdown

18 juli volgend jaar openen wij Herberg In de veilige haven in Amsterdam, zet het alvast in je agenda. Niet zomaar een dag: op 18 juli 1918 werd Nelson Mandela geboren, onze held. Happy birthday Nelson!

Het duurde even: zo snel krijg je niet alle papieren op orde voor wat wij van plan zijn met het huisje aan de Sixhaven. Het Mandelahuisje wordt niet alleen van ons, in de grote glazen serre bruist het straks van de activiteiten, die te maken hebben met verbinding. Tot en met een huwelijksbed aan toe. En een zomerterras op de mooiste plek van Amsterdam, pal aan het IJ. Vanaf nu kunnen we ons allemaal gaan verheugen, de contracten zijn getekend, het verbouwen kan beginnen!

ubuntu

Er is een site: veiligehaven.nl Maar voorlopig is het interessanter om onze facebookpagina ‘Herberg in de veilige haven’  te volgen. Daar plaatsen we de laatste updates en de foto’s van Janiek, die het hele jaar door alles vastlegt. Het is ook een uitnodiging: heb je ideeën voor de herberg, kan je iets, zoek je iets, laat het ons weten! Alles is nog mogelijk, als het maar past binnen de ubuntu-filosofie.  “Iemand met ubuntu staat open voor en is toegankelijk voor anderen, wijdt zich aan anderen, voelt zich niet bedreigd door het kunnen van anderen omdat hij of zij genoeg zelfvertrouwen put uit de wetenschap dat hij of zij onderdeel is van een groter geheel en krimpt ineen wanneer anderen worden vernederd of wanneer anderen worden gemarteld of onderdrukt.” Nee, die komt niet van mij, maar van Desmond Tutu. Grote woorden voor zo’n klein huisje,. Kom, we gaan aan de slag!

2 reacties op “Countdown”

Spannend! Ik hou het graag bij en als ik wat kan doen / helpen… belmaar.
Grtz, ook aan Ilco,
Bob van Werkhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *