Categorieën
Verhalen van de berg

Tafel & bed

Wat is het hart van elk huis – of in ieder geval van het onze? De grote lange tafel waar alles aan gebeurt: van eten tot werken tot lange, memorabele gesprekken.

In ons nieuwe huis – Herberg In de veilige haven- komt ook zo’n tafel te staan. Een grote houten tafel waaraan wordt gepraat, gelachen, gehuild, gemediteerd, geschreven en gedacht.

Bed peace

We moeten hem nog bouwen maar de herberg krijgt een panoramische glazen serre waar alle activiteiten die te maken hebben met ‘verbinding’  gaan plaatsvinden.  Mediation, bezinning, verzoening, het oplossen van alle soorten conflicten. Alles in de ubuntu-sfeer van Nelson Mandela.
En dat gebeurt dus aan de tafel. ‘Moet die tafel rond zijn?’  vraag ik. ‘Natuurlijk,’  zegt mijn man, die me altijd net een paar stappen voor is qua visualisatie.
En omdat verbinding niet stopt bij een tafel, kan je deze tafel straks ook in een handomdraai ombouwen tot een groot, rond bed. Zodat de serre ook huwelijkssuite kan zijn en je kunt slapen op heilige grond.  Bed peace in 2015. En ‘s ochtends krijgen de geliefden van mij op datzelfde bed een fijn ontbijtje – als ze dat willen natuurlijk.

Wie gaat die tafel maken? We zijn in gesprek met met een meubelmaker die ook een beetje een tovenaar is. Maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: mocht jij ook op een of andere manier mee willen bouwen aan de Herberg, laat het ons weten!

2 reacties op “Tafel & bed”

Tjonge Anna, wat een avontuur! Kan ik de bruidssuite vast reserveren? Ik moet nog wel iemand vinden om mee te trouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *