Categorieën
Verhalen van de berg

Calimero

Dat je man door rood rijdt maar dat JIJ drie punten wordt gekort op je rijbewijs omdat de auto die is geflitst op jouw naam staat.
En nog zo wat zaterdagse beslommeringen.

Dat je nieuwe schoenen eigenlijk mooier staan bij je dochter maar niet vice versa.

Dat je alleen al deze maand drie keer speculaas en verder roomtaartjes, citroencake en appeltaart hebt gebakken, maar zelf al jaren geleden besloten hebt koek en taart voor altijd uit je dieet te skippen.

Dat je na urenlange moedige onthouding denkt wtf één stukje appeltaart, dat heb ik wel verdiend en het is nog wel met mijn laatste kostbare speltmeel. En dat dan waar net nog bijna een halve taart feestelijk op een schaal lag, je alleen nog maar kruimels vindt.

Dat je boek waar je liters bloed en zweet in hebt gestort niemand echt weet te raken maar een of ander lullig educatief verhaaltje bij die uitgever ‘zelfs een paar tranen’ opwekt.

Dat iedereen in huis niet zijnde jij ten diepste van dieren houdt naar dat jij op je nuchtere maag de poezenstront van de grond staat te schrapen.

Dat je je gedroomde panty tegenkomt in Granada voor de helft van de Woolfordprijs (nog steeds een flink bedrag) en dat je denkt ‘ha, Spaanse producten’; dat ie eenmaal aangetrokken rare heksenteentjes bij je maakt en de hele tijd van je kont afzakt zodat je denkt ‘o ja, Spaanse producten’.

Dat je een aan verliefdheid grenzende emotie kan voelen voor je espresso-apparaat, en terwijl je het zachtjes staat te aaien ontdekt dat de koffie op is.

Fijn weekend allemaal!

5 reacties op “Calimero”

Ja Sanne JAJAJA! Ik draai mijn agenda om en om, kom notabene naar Nederland, maar dan moet ik dingen… Ik mail je X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *