Categorieën
Verhalen van de berg

Doe een wens bij de wensboom


Gisteren waren we bij een oeroude boom die heilig was. Hij was versierd met rood en goud en je kon er iets wensen. Iedereen deed dat, natuurlijk en wie mijn wens raadt, krijgt een bonuspunt.

En vandaag is het oudejaarsdag, hier op Bali zeven uur eerder begonnen dan bij jullie daar aan de andere kant van de wereld.

Pisang goreng en cava

We mixen alle tradities door elkaar. Twee van de meiden hebben een Wie is de mol-spel verzonnen, daar zijn we een deel van de dag en zeker de avond mee zoet. Ook hebben we Indonesisch vuurwerk om op het strand hier voor onze villa af te steken. Onze superfijne kokkin heeft een tafel vol eten gemaakt (ik wil haar mee, voor altijd!), en gebakken banaan lijkt best een beetje op een oliebol, toch? Champagne is er niet. Maar we hebben Spaanse cava meegenomen, daarop verheugen we ons al de hele week. O ja, en de traditie van de rode-onderbroek-voor-geluk is ook mee uit Spanje. We zijn tien mogelijke mollen met rode onderbroeken.

Soep en vrede

Om 12 uur – in Nederland en Spanje vijf uur ‘s middags, denk ik even aan jullie, mijn lieve vrienden en achterban. Blijven jullie erbij volgend jaar als we weer eens gaan verhuizen van het ene land naar het andere? Als ik herbergierster ga worden? Komen jullie misschien naar de herberg en dat ik dan een biertje voor je tap? Of kom anders voor de soep en de vrede van Ilco – van beide word je warm. Of slapen in de mooiste serre van Amsterdam die we zo fijn en prachtig gaan maken, daar heb ik zoveel zin in! En vergeet dit jaar ook onze drie meiden niet, die altijd maar weer zo dapper met ons mee meanderen.
Misschien heb ik dat wel gewenst bij die boom: jullie om ons heen.

Droom je ook even bij die boom en doe je eigen wens… Gelukkig nieuwjaar!

2 reacties op “Doe een wens bij de wensboom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *