Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Summertime Sadness

‘Poepweer hier,’ zei mij dochter, toen ze na Bali landde op Schiphol. Gelukkig gaat ze vandaag weer lekker naar het Zuiden met haar vriendin.

Het is gewoon Nederlands zomerweer, niet zoveel mis mee (alleen af en toe). En ikzelf heb een geweldige week achter de rug. Op een of ander manier waren er elke dag uitgestelde uitjes met vriendinnen. Kilometers over het strand, door bossen en duinen gewandeld, ontelbaar veel koffie gedronken.

Afkicken

Ik moet er nog van afkicken, het liefst woonde ik geloof ik in een woongroep met alleen maar leuke mensen. Maar nu breekt juist dat moment aan dat iedereen even tegelijk weg is. En tegelijkertijd de verkering met zijn hoofd en zijn dagen vol van het filmfestival.
Ik pak dus geen koffers in, ik ben trouwens toch geld aan het sparen.
Schrijven gaat altijd door, het stroomt makkelijk op het moment. En Amsterdam in de zomer is mijn lievelingsplek van de hele wereld (zelfs met toeristen erin). Maar voor een nogal extravert type is het wel wat ingewikkeld om zomerdingen in je eentje te doen, zoals bijvoorbeeld b&b Vol Liefde kijken, of alleen op een terras gaan zitten. Manmoedig flaneer ik door de buurt, met mezelf en mijn nog steeds superfitte lichaam. ‘Eigenlijk ben je petite,’ zei laatst de andere dochter wat al te complimenteus – love her. Sommige kleren slobberen nu, niet altijd op de leuke manier.

Zomertroost. Ik moet mijzelf hoognodig een nieuwe garderobe aanmeten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *