Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Influencer

Laatst gebeurde het voor de allereerste keer in mijn leven dat iemand die mij niet kende zei: ‘Jij kan vast goed schrijven.’

Dat mijn zwager professioneel aan bodybuilding doet, zie je, maar schrijven lees je niet aan iemand af. Of toch? Het voelde als een verrassend intiem compliment (op de sportschool notabene).

Luisteren

Leven van je pen is weer een ander verhaal. Ik heb wat dat betreft net een paar afslagen gemist. Ik begon een spannend blog in 2007 toen we in een Landrover woonden, dat had influencer-achtige vormen kunnen aannemen, alleen bestond er toen nog geen Instagram. Dat blog schrijf ik nog steeds, minder spannend maar wel met veel lezers, en als ik voor iedereen die dit leest 10 eurocent per bericht zou krijgen, had ik al jaren een verrukkelijk basisinkomen.
Ik krijg natuurlijk ook royalties, ook van e e-books en luisterboeken. Van dat laatste ben ik pas sinds kort fan. Omdat mijn ogen vaak ’s avonds te moe zijn na al dat beeldscherm om weer te focussen op letters. Maar ook sinds ik vaker alleen ben. Koken terwijl iemand je een verhaal voorleest, luisterend boodschappen doen, op de fiets, in de trein…   Ik kan niet alle boeken kopen maar, ook voor de schrijflessen die ik geef, wil ik wel op de hoogte blijven. Storytel is mijn grote vriend. Zo heb ik net alle toekomstboeken van Tonke Dragt beluisterd, in een soort verrukkelijke dagenlange flow.
Er staat veel op Storytel, ik raad het ook mijn studenten aan.
Alleen mijn eigen boeken staan er niet. Of nouja, eentje.

Echt stom! Mijn eigen verzoekjes werken niet, dus bij deze: willen jullie mij helpen en allemaal vragen aan Storytel of ze om te beginnen nou eens heel snel Jona willen opnemen als luisterboek?

Foto gepikt van Boekwijzer (volg Eline Rottier voor mooie boekentips!)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *