Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Cannes aan de Noordzee

Ik loop nu alweer een paar dagen te dwalen op het festival.

Film by the Sea. Het festival waar mijn verloofde de directeur is. Ik probeer heel rustig en verloofd op de achtergrond aanwezig te zijn, soms lukt dat beter dan anders.

Superster

Ik pers sinaasappeltjes en zeg: haal adem. Daar komt het eigenlijk op neer. Zelf loop ik vooral dus te dwalen. Zoveel lieve mensen, zoveel prikkels en zoveel moois dat er voorbij komt. En weer gaat. Af en toe is er een situatie. Een gast is te laat, te vroeg, er is een dokter nodig voor een internationale gast. Ik bemoei me gevraagd en ongevraagd met van alles nog wat.
Ook wel fijn als  een duidelijke klus heb. Zoals het gesprek met Arthur Japin en Michiel van Erp over de openingsfilm Een schitterend gebrek. Volle bak voor superster Japin.
‘Je maakte je er niet makkelijk van af,’ zegt J, die in- en dan ook weer uitvliegt. Ik geloof dat het een compliment is. Het gesprek is bij vlagen verhit, soms met inzichten, tranen zelfs en er wordt ook gelachen. Volgende keer doe ik het nóg beter.
Het is veel. En het is erg fijn dat er bij dit festival een boekwinkel hoort, die ook, dankzij alle boekverfilmingen, op volle toeren draait. In de boekwinkel ben ik veilig, daar kan ik even bijkomen in een wereld die ik echt helemaal snap en ken. Bij de leuke eigenaresse, Margreet.

Kijk, hier staan we samen blij en opgelucht te lachen. Japin is nog druk aan het signeren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *