Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Wat trek je aan naar een prijsuitreiking?

Als het om de Oscars gaat is het natuurlijk makkelijk.

Dan vraag je gewoon je lievelingsontwerper of je zijn of haar gratis reclame kunt zijn. Je kiest iets wat ook nog een beetje comfy zit en je personal assistent checkt nonstop of er geen lippenstift op je tanden zit… klaar!

Bijvangst

Maar wat als de uitreiking van de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren plaatsvindt tijdens een evenement dat BoekTok Live heet, aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren? Precies waar je boek hoort natuurlijk, maar de setting is eerder stoer dan glamoureus te noemen. Het stikt daar van de boekinfluencers en beroemde tiktokkers, de prijsuitreiking zelf is eerder een soort bijvangst.
Ik ga het nog een keer zeggen: De nominatie is voor mij al fantastisch. En de vier andere genomineerden zijn allemaal zo ontzettend verschillend dat het echt puur op smaak terug te voeren valt. We zijn allemaal goed.
‘Maar als je eenmaal genomineerd bent en je zit daar, wil je ook winnen.’ Dat zei schrijfster Lot Vekemans deze week tegen mij. Zij won ooit zelf de prijs voor het boek waarvoor ze was genomineerd, dus zij kon het weten.
Zou het?
Morgen – vrijdag-  ga ik naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Geflankeerd door mijn zus, mijn oudste dochter en Hindele van de uitgeverij. We gaan in ieder geval lekker eten. Ga ik zenuwachtig zijn? Teleurgesteld als ik niet win? Of nog steeds alleen maar heel vrolijk omdat mijn boek Jona zo lekker door de wereld gaat?

Dus ik stond voor de kast en dacht: nee niet dat olijfgroene jurkje maar die knalroze blouse. Stel dat ik win, dan staat dat leuker op instagram.

Screenshot

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *