Categorieën
Afrikareis

Gelukkig nieuwjaar

Het is 2007, het jaar van onze eigen Paris-Dakar.
De Landrover is nog bij de garage. We krijgen nieuwe veren, een uitlaat die de lucht insteekt als een snorkel (inderdaad, zodat je diep door het water kunt rijden), een stofvrije koelkast, stopcontacten voor de computers en de sateliettelefoon, geheime vakken die eruit zien als cilinders, navigatie, een nieuwe daktent en een uitschuifbare la die ook weer een bed kan worden….

Schrijven

Meest gekregen cadeau voor op reis: zaklamp, kompas. En dan te bedenken dat ik niet eens weet hoe een kompas werkt…  Maar eigenlijk nog veel belangrijker vind ik alle schriften en opschrijfboekjes die we krijgen. Zag laatst iets van Francien Oomen in de boekwinkel: 'Hoe overleef ik zonder schrijven' en zo is het precies.

Ilco zei: 'Het is niet de vraag OF de auto een keer kapot gaat, maar WANNEER.' En: 'Als we in de woestijn bendes tegenkomen, die onze auto stelen, gaan we gewoon verder op kamelen.' Leuk, zo'n avontuurlijke man! 

En ook al zijn we nog niet echt weg, terug kunnen we niet meer. Het is 2007, het jaar van de grootste reis die we ooit hebben gemaakt. Er zit niks anders op: sit back and enjoy the ride!

Maar dan wel graag met al die schriftjes en een computer bij de hand…. tot snel! (eerste stop: Venetië)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *