Categorieën
Verhalen van de berg

Wat zou je doen als…

Het is een soort afwijking en hier thuis houden ze er nooit meer mee op. Het rare vragen-spel.

Wat zou je doen als… je morgen wakker werd en je haar was helemaal grijs geworden? Of juist helemaal blond en krullerig? Als je morgen wakker werd en je woog 250 kilo? Ik in de nacht stiekem je nagels had gelakt in tien verschillende kleuren? Als ineens al je weblogvolgers in je huis stonden?

Que harías si

Het begon bij Chaia, kampioen van de ‘wat zou je doen als’ vragen. De vragen werden steeds raarder en nu is Bloem er ook mee begonnen. En de vriendinnen op school. Wat zou je doen als je morgen op school kwam en je ontdekte dat je helemaal bloot was? Of als de kleine dikke mentor helemaal bloot was? Qué harias si…. Het duurt nu al weken – en hoe bizarder hoe beter.
Het stomme van dit soort vragen is dat je eerst echt geen zin heb tin het antwoord – zeker als je de hele dag door dit soort vragen krijgt. ‘Huilen.’  ‘Schrikken.’ ‘Heel erg blij zijn..’ Dat soort dingen zeg je dan. Het gaat geloof ik ook helemaal niet om het antwoord, het gaat vooral om de vraag

Beeldschoon haar

Maar in tweede instantie is het eigenlijk wel een leuke mindshift. Op het moment dat je je echt gaat voorstellen hoe je je zou voelen als je ineens beeldschoon haar tot aan je middel zou hebben, als al je vriendinnen plotseling met zijn allen binnen zouden komen stommelen, als  je laatste boek ineens een bestseller zou zijn, als je zomaar weer vijftien jaar was… Soms is het ook het begin van een verhaal.
Daarom, als vakantiespelletje, een paar vragen aan jullie:
Wat zou je doen als je op straat liep en je was ineens helemaal bloot?
Wat zou je doen als je poes tegen je begon te praten?
Wat zou je doen als er ineens wijn uit de douche kwam?
Wat zou je doen als je allereerste geliefde plotseling voor je zou staan?
Wat zou je doen als je op een berg in Spanje zou wonen?

3 reacties op “Wat zou je doen als…”

Haha geweldig! Ik ga het hier ook meteen invoeren.
Ik: wat zou je doen als je met dieren kon praten?
Dochter (8) huh, waarom vraag je dat?
Ik: het is een spel. Het Rare Vragen Spel.
Dochter: (kijkt mee op de ipad) he, leuk, heb je een nieuw spel gedownload?

🙂

*Me dood schamen!!
*Niet blij zijn. T’is juist heerlijk dat die niet terug praten. Ik heb er vier.
*Heel erg dronken worden.
*Is me toevallig 2 weken terug gebeurt. Gewoon een praatje gemaakt.
* dat doe ik al en dat maakt me erg blij!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *