Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

De vrouw die ik altijd wilde zijn

Misschien was ze wel de belangrijkste reden dat ik naar de freelancersborrel was gegaan: om me te laten inspireren door een van de meest sterke vrouwen van Nederland.

Alleen al van de oplagecijfers van haar blad gaat je hoofd tollen. Niet voor niks hebben ze tijdelijk kantoor bij Facebook, er is geen enkele community die zo hard groeit. En aan het hoofd van dat imperium staan diverse zelfverzekerde vrouwen, zulk soort vrouwen als ik altijd wilde worden.

Opwindend

De vrouw die speechte deed dat elegant, aanstekelijk en uiterst professioneel. Tijd lijkt geen vat op haar te hebben en dan bedoel ik niet dat ze gebotoxt is want dat heeft wel vat op je. Nee, ze was gewoon een sexy schoonheid van zichzelf, een van de weinige vrouwen die ineens een bril kan dragen en dat het dan een fashion item is. Altijd precies de goede kleren, precies het leuke lichaam en haar, op zo’n feestje sprankelend en ontwapenend maar altijd 100% in charge. Zelfvertrouwen is zo opwindend. Zo’n soort vrouw wilde ik vroeger altijd worden. Sex appeal! Macht! Brains!
En die borrels zijn altijd op precies de goede plek (sinds wanneer is de Reguliersdwarsstraat weer de hipste uitgaansstraat van Amsterdam? Mijn dochter wist het al wel). Er waren oesters, groentespiesjes met houmous, een vette vrouwelijke deejay en heel veel vrouwen en ook leuke mannen die alleen maar SUCCES ademden. In alles.

Jargon

Onmiddellijk sloeg de vervreemding toe. Het gigantische lawaai zodat er geen gesprek mogelijk was. Opgepropt staan in het bijnadonker. Het jargon. ‘Social is het nieuwe publishing’ zei de powervrouw. En ook: ‘Jullie zijn allemaal content.’ Wat natuurlijk niets anders is dan wat ik de kids in de klassen altijd voorhoud: inspiratie is geen toverwolkje in de lucht, jullie zijn zelf de verhalen. Maar toch klonk het anders.
Of eigenlijk was het vooral dat idee van maakbaarheid. Van geluk. Van succes. Van je hele leven.
Ik ga die vrouw nooit zijn.

15133971_1455841947763378_1245805981_o

3 reacties op “De vrouw die ik altijd wilde zijn”

Kom op zeg. Je bent een hartstikke leuke vrouw met 3 toffe meiden.
En ik kan het weten want ik volg je al van af het begin.
Weten we veel wat deze dame waarover je schrijft voor problemen heeft. Niets is wat het lijkt.
Groet Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *