Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Familie

We waren een interessante extended family, bestaande uit 5 moeders, 2 vaders, een oma (die dus ook moeder was) en een roedel kinderen.

En we vierden Sinterklaas.

Want geheim

Ik was al sinds vrijdag aan het bakken en snert aan het maken en het huis was al veel langer ontploft van de surprises en plekken waar je echt niet mocht komen want geheim.
Er waren mensen niet maar vooral mensen wel. Wat we deelden was het zingen, het dichten, de liefde waarmee we ons in elkaar hadden verdiept of in ieder geval in degene die je getrokken had. Er was zelfs even een onbekende man bij de deur met zwarte handschoenen en een groene baretachtige muts, maar dat zagen alleen ik en het jongste neefje. En de jonge poezen dansten door de dozen en de proppen papier en hadden de avond van hun leven.
Na een paar uur was alles uitgepakt en stond mijn huisje aan de Haarlemmerstraat te trillen op haar grondvesten van zoveel gloednieuwe herinneringen. Surprises, kinderen met en zonder krukken en een slaperige oma werden in diverse auto’s geladen richting diverse adressen.
Ik ruimde de troep op en ondertussen vroeg ik me af of ik het echt niet erg vond dat ik na al die drukte nu weer alleen was. Later keek ik vanuit mijn bed naar de kerstlichtjes in de straat en mijn moeder belde dat ze zo’n gelukkige avond had gehad. Al snel kwamen de poezen totaal uitgeteld bij me liggen. De vaatwasser zoemde zachtjes, mijn huis was nog steeds heerlijk warm, de ramen een beetje beslagen.

Één reactie op “Familie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *