Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Naakt in de sauna

Ik moest steeds denken aan de sauna.

Ik ben dol op de sauna, en voor mij hoeft echt de badkledingdag niet, niks mis met mijn bloot. Maar met datzelfde bloot ineens zomaar over straat lopen is een ander verhaal.

Drie stukken

Dus durfde ik de hele dag de krant niet te lezen en was ik blij dat ik hard moest werken. ‘Ik kan wel drie stukken over jou schrijven,’ had de journaliste gezegd. Het stuk dat ze uiteindelijk schreef zei minstens zoveel over haar als over mij: dit was het verhaal dat ze vanaf het begin af aan zocht en waar drieënhalf uur praten over van alles en nog wat geen verandering in bracht. En dat ís ook een goed verhaal, dat snap ik best.
Alleen, er stond ook een heleboel niet in. Het hele heden had ze voor het gemak maar zo goed als overgeslagen. Waardoor bijvoorbeeld mijn nieuwe vriend (JAN, heet hij) onzichtbaar was. En ondanks de hartstocht waarmee ik over mijn boeken praatte, bleef ze maar zoeken naar het hyper persoonlijke. Ik zat daardoor gisteren toch anders op mijn fiets na het werk, had het gevoel dat iedereen naar me keek: kijk, dat is haar, ze is bloot.

Zelfs mijn moeder vertelde ik het niet. Pas aan het eind van de dag belde ik haar op: ‘Mam, ik sta met een spread in het hart van de krant.’
‘Daar heb ik nu geen tijd voor, ik heb het druk,’ zei ze, duidelijk afgeleid door het avondeten in de Flesseman.
Dat hielp. Ik ging heel veel heel dure bonbons kopen en die allemaal samen met de dochter opeten. ‘Omdat er een herdruk is van het boek. En ik nooit meer in mijn leven zo groot in de krant kom te staan.’
Dochter vond het best. Later was ik misselijk, maar dat kwam gewoon van de chocola.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/05/voor-mij-was-het-perfecte-plaatje-ook-een-keurslijf-a2253998

 

 

4 reacties op “Naakt in de sauna”

Tja. . .
Ik vond het toch wel een heel goed stuk. En dat het heden er niet zo goed in staat is ook een voordeel: anders zou je nog naakter staan. . . En qua opmaak vond ik het ronduit geweldig: wie staat er nu zo uitgebreid in de krant met zo’n mooie foto? En dat terwijl je geen BN-er bent. Mij is dat ooit alleen maar in negatieve zin overkomen (na de Pakhuis affaire in Vrij Nederland). En het is natuurlijk ook goede publiciteit.

ik vind het een prachtig stuk! En er blijven nog genoeg tipjes van sluiers over om al dan niet op te lichten….

Het was een mooi stuk! Ik heb het met plezier gelezen. Volg pas sinds een jaar of zo jouw blog…….dus het begin gemist.
Zijn ze nog ergens te lezen?
Geen zorgen maken/je kunt trots zijn op jezelf!!

Het is een mooi interview. Mooie foto! Voor jouw bloglezers veel herkenning. En publiciteit, niet onbelangrijk toch! Ik begrijp jouw teleurstelling over het feit dat het heden er niet in staat.
Maar geniet er toch maar van, niet piekeren. Liefs! Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *