Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Conjunctie

‘Visualiseer de violette vlam om jezelf te beschermen,’ zei de Vlaamse stem vrij dwingend.

Het was dus zo ongeveer de belangrijkste dag van de afgelopen tweeduizend jaar.

Aquarius

Iets met kruisende planeten, healing powers en the age of Aquarius. Vriendin Sanne en ik deden mee aan een wereldwijde meditatie om 1921 uur. Ik weet niet wie had bedacht dat juist deze vrouw op YouTube de Nederlandse meditatie zou leiden, het was in ieder geval best ingewikkeld en ook erg science fiction met teksten als: ‘Visualiseer intergalactisch sterrenstelsel 185.’ Ik deed erg mijn best en Sanne ook. Het voelde toch een beetje alsof we samen corona eronder aan het krijgen waren.
Daarna liep ik naar huis, helemaal vanaf KNSM, en begon het onderweg verschrikkelijk te regenen. Ik kwam langs het huis van mijn vader en stiefmoeder en bleef een tijdje voor het raam naar binnen staan kijken, terwijl het water uit mijn haar mijn nek in droop. Het zag er gezellig uit. Onkwetsbaar, zo leek het, zaten deze twee ouderen op de bank samen te kletsen, misschien hadden ze net ook wel meegedaan aan de meditatie. Zo te zien hadden ze er een drankje bij, mijn stiefmoeder droeg een warmrode trui.
Toen ze opstond en vaag naar het raam tuurde, dook ik weg. Hoe hard het inmiddels ook regende, het kijkdoos-achtige beeld was te mooi om te verstoren.

Eenmaal thuis zei mijn dochter dat de poezen al de hele avond hysterisch waren, ze renden door het huis en klommen zenuwachtig in de kerstboom. ‘Dat is vast door die planeten,’ zei ze en dat dacht ik ook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *