Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Welkom in de wereld van ons

Dit is mijn beste vriendin Mylou. Zaterdagmiddag tijdens een wervelende revue-achtige voorstelling in haar eigen theater in Haarlem.

De dag erna zou de voorstelling extra speciaal zijn want dan was ze jarig. Als cadeautje kon ze haar theater echter sluiten.

Terug in de tijd

Er had hier ook een foto kunnen staan van mijn vriendin Esther, die haar prachtige voorstelling Lichter dan ik net helemaal had omgebouwd tot matinees en volop door het land aan het touren was. Of een foto van mijn zus Nanda die zo hard werkt om haar eigen freelance yogapraktijk op te zetten. Een foto van Liekje die gistermiddag een prachtige inspiratiebijeenkomst had georganiseerd met haar bedrijf dat ze als zangeres heeft opgebouwd- een bijeenkomst waar ikzelf een mini-schrijfworkshop zou doen rondom mijn boek Liefdeswerk. Daarover gesproken: ik had ook de foto van het vorige blog kunnen herplaatsen waar ik zo trots in de boekwinkel sta bij mijn eigen boek. Boekwinkels dicht, alweer – en als ze weer opengaan staan de volgende boeken alweer te dringen. Been there… Het is inmiddels maandagochtend en ik durf mijn mailbox nog niet open te maken, bang voor alle afzeggingen van lezingen, schoolbezoeken, lessen in januari die ‘uitgesteld’ worden. Deja vue. Maar mijn maandlasten worden niet uitgesteld. Welkom in de wereld van ons, eindeloos dappere zzp-ers in de kunsten.

Er is op dit moment een lichtkunstwerk bij de Amstel dat eruit ziet als een hallucinerende waterval die uit een brug gutst. Daar stond een klein jongetje bij. Tegen alle bootjes die die brug uitkwamen riep hij: ‘Je wordt vooruit geschoten in de tijd.’ En tegen de boten die juist de brug in gingen schreeuwde hij: ‘Je gaat terug – in de coronatijd’.
Ik wil niet op dit bootje, ik wil het echt, echt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *