Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Er is tijd, het komt goed

Deze keer krijg ik zelf een brief. Een brief van hogere machten.

Hij komt via Mireille, met wie ik natuurlijk al een heel brievenboek heb geschreven. Maar nog niet eerder schreef ze me zo’n soort brief als nu.

Liefde, werk en wonen

De brief van Mireille begint met de zin ‘Vannacht droomde ik van en over je. Heel bijzonder, want ik moest in mijn droom beloven dat ik je de boodschap die eruit kwam en de beelden die erin voorkwamen zou vertellen en dat heb ik beloofd.’ Ze eindigt met ‘Het gaat verder goed met me, ik ben geloof ik een best nuchter persoon, ik weet niet wat dit is, maar ik beloofde het je te melden in mijn droom en dat doe ik dus nu.’
Het is een prachtige beeldende droom over liefde, werk en wonen. Uit het deel over werk spreekt een eenzaamheid die Mireille als dromer pijn deed, maar die ik wel meteen snap. Sowieso begrijp ik alles van de droom, het is glashelder voor me en op veel manieren een antwoord op vragen die ik laatst ook in het bos met de heksen de kosmos in gooide. Het fijnste van de droom van Mireille is de krachtige boodschap die ze aan mijn moet doorgeven en die letterlijk luidt: ‘Er is tijd, het komt goed.’ Een mooier bericht kan je bijna niet krijgen en dat schrijf ik Mireille ook terug. Waarop zij op haar beurt een beetje onthutst reageert met: ‘Zulke heldere en dwingende dromen heb ik zelden. Ik vond het ook best raar om het op te schrijven. Enorm spannend om het je te sturen en dan reageer jij alsof het gewoon het antwoord op je bestelling is, zoals je bij de bakker brood krijgt.’

Welkom in mijn wereld lieve Mireille! Volgens mij moeten we maar snel een vervolg-brievenboek gaan schrijven…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *