Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Lekdetectie

‘Worden daar nou veel grappen over gemaakt?’

Het antwoord was natuurlijk ja. Maar de man van het lekdetectiebedrijf lachte er olijk bij want ‘heel Nederland is zo lek als een mandje.’ En ook de monteur kon ’24/7 zeven dagen per week werken als ik zou willen.’

Artis

Dus hing ik de afgelopen dagen voortdurend met vreemde mannen in smalle kastjes en tussen de muur te loeren. De een ‘had zoveel vrouwen achter zich aan, dat wil je niet weten.’ Nummer twee was een student medicijnen die met dit werk parttime zijn hele studie betaalde – die zag er hongerig uit dus die gaf ik brood met kaas. En nummer drie had een vader in de Oekraïne en was alleen maar heel boos.

Over de Oekraïne heb ik nog geen woorden.

Terwijl in mijn huis de blowers staan te loeien om de doorweekte muren te helen, ging ik naar Artis met mijn vader en zijn lieve Anne. En met J. Het was nog mijn verjaardagspartijtje. Het stormde en regende en alle dieren stonden binnen. Maar de paar kinderen die het weer hadden getrotseerd dansten en huppelden voorbij. Wij volwassenen vonden het vooral zo heerlijk warm bij de reptielen en de kleine roofdieren. Waar het trouwens ook lekte. En J zag natuurlijk overal vogels om mee te praten.
Er zijn babyfoto’s van mij in Artis, met een blije moeder ernaast. Er zijn ook nogal veel foto’s van diezelfde moeder met kleinkinderen. Er zijn foto’s van mijzelf met kinderen en ouders op wederom dat ene plekje in Artis waar vroeger de flamingo’s stonden. Maar deze keer was ik zelf een blij jarig kind.

2 reacties op “Lekdetectie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *