Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

De geur van kibbeling

Dag alle mensen op vakantie! Ik houd het thuisfront hier wel in de gaten.

Iets met een hittegolf

Dit is weer dat moment dat iedereen op vakantie is of gaat. Heerlijke foto’s en ook heerlijke horrorverhalen (van kliffen gevallen, verkeerde hotel geboekt, twee keer corona) komen voorbij.
Ik ben solidair met de geliefde die door moet werken in de zomer, heb zelf ook een paar klussen aangenomen. Maar die geliefde heeft wel een huis in Vlissingen. Zomer in Zeeland is iets met wijde stranden en de geur van kibbeling overal. Ik kom er net iets minder vaak dan ik zou willen, maar nu was ik er eindelijk weer een paar dagen. Met mijn zus en haar man gezellig logerend op de bank in het piepkleine studiootje
Met weemoed nu weer terug in de trein naar Amsterdam, waar oververhitte poezen en een oververhit huis op mij wachten. En die klussen dus. Mezelf niet al te zielig proberen te vinden. Meer toeristen in de stad dan Amsterdammers. Iets met een hittegolf, maar dan zonder zeewind. Met alleen eten ’s avonds, want de meeste vrienden en buren dus op vakantie. Maar met het zout nog in mijn haar en op mijn huid.

En met wijn in de koelkast voor wie er aanspoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *