Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Geïnspireerd door Gwyneth

We hadden afgesproken bij de sekswinkel.

De winkel zit al zo lang ik me kan herinneren op het Weteringcircuit, eigenlijk heel dichtbij, maar ik loop er altijd met een boogje omheen. En mijn vriendin ook, deugdelijk als we zijn. Maar we hadden op Netflix de ‘erotic blueprints’ van Jaiya en Gwyneth Paltrow gezien en daar waren we door geïnspireerd geraakt.

Barbapapa

Ik was iets te laat en mijn vriendin stond al te wachten voor de deur, een beetje ongemakkelijk. Maar eenmaal binnen, had het de vertrouwdheid en prettigheid van de betere boekwinkel, met leuke meisjes die het runden en gezellige bezoekers. We vielen meteen voor de onwaarschijnlijke zachtheid van snoezige Barbapapa-achtige apparaatjes, helaas een beetje duur. Op de lingerieafdeling paste ik een mooi uitverkoopje van knalblauw fluweel en kant. We waren ook fan van de arm- schouder- en buikkettingen. En voor een eventueel burlesque feestje zagen we supermooie plakmaskertjes voor op je ogen. Verderop wandelde een aantrekkelijk stel van eind veertig – een relaxte, beetje klein uitgevallen Marlboro man met een King Louisvrouwtje in zomerjurkje- tussen de zweepjes door als waren ze op zoek naar een bak goede druiven. Ze kochten ook iets, maar we konden niet zien wat.
Natuurlijk waren er plastische, uitsloverige dildo’s met joekels van aderen erop. Maar zelfs die hadden een zekere kwaliteit. En ik realiseerde me dat ik, ergens in die vrije jaren jaren zeventig/begin tachtig, erotiek heb verward met met porno – en dat speet me. En het speet me dat ik mijn dochters niet, toen ze jonger waren, een keer had meegenomen naar deze winkel, en dat ze dan iets mochten uitkiezen.

Ik realiseerde me tegelijkertijd dat mijn dochters hun weg toch al wel hebben gevonden op dat vlak, en dat ik eerder mezelf op te voeden had.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *