Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Paul en ik

Toch wel echt de allerberoemdste kinderboekenschrijver.

Dat merk ik altijd als ik op scholen kom. ‘Kent u hem? Echt?’ Kinderen gaan meteen anders naar me kijken. 

Boeken en films

Ik zou best meer interviews willen doen hier op Film by the Sea, maar dat kan niet zo goed omdat ik nogal warme banden heb met  de directeur.  Maar ja, niemand van alle super-moderators hier heeft de boeken van Paul allemaal gelezen. Of weet echt uit ervaring hoeveel hij voor kinderen betekent.
Dus stortte ik me helemaal op de q&a’s met hem tijdens de kindermiddag waarbij twee films werden vertoond en een heleboel boeken verkocht. Fraaie gesprekken met de kinderen leverde dat op. Over boeken die films worden in je hoofd. Of hoe je na de film eigenlijk meteen het boek moet lezen omdat je dan anders kijkt en meer ziet.
Tussen de gesprekken door moesten we steeds op het kantoor gaan zitten, anders was het niet te doen met al die fans die hem van alle kanten bestookten. Ik greep het aan om zelf ook goede gesprekken te voeren met de supercollega.
Ondertussen rende de directeur himself steeds voorbij, om brandje na brandje te blussen. Van alleen al de verhalen erover kreeg ik het benauwd, soms werd ik er boos van. J niet, die bleef zijn lieve zelf.  ‘Als jij hier directeur zou zijn, zou je in 1 dag al met zeker 4 mensen laaiende ruzie hebben,’ zei hij monter. 

Ik knikte deemoedig en wendde me weer tot Paul. Dat is tenminste een vak dat ik begrijp. 

Foto’s Lex de Meester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *