Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Wankel

Ik kocht een nieuwe agenda. Hij is nog zo mooi leeg. 

Wat zal er allemaal in komen staan? Wat voor spannende afspraken, dingen met schrijven, met werk? Reisjes? Er zijn natuurlijk dingen die ik aan zie komen maar er gebeuren in 2023 vast ook dingen waarvan ik nu nog geen enkel idee heb. 

Feestdagendepressie

Na een soort euforie over het nieuwe boek dat uit gaat komen en over hoe goed het verder gaat met mijn werk en het lege nest, struikel ik nu toch weer het laatste deel van het jaar in. Om te beginnen is daar, toch weer plotseling, de feestdagendepressie, nu alweer voor het zoveelste jaar. Dat gevoel dat er niet op te boksen valt tegen de mooie plaatjes van december (Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw en zelfs Sint Maarten) die stuk voor stuk zo hardnekkig etaleren wat niet meer is maar (volgens die plaatjes) wel zou moeten zijn: allemaal big happy family.
Verder gaan er op de valreep twee leuke plannetjes niet door, word ik achtereenvolgens door een omroep en een tijdschrift terug gefloten. Dat hakt er meer in dan zou moeten.

De nieuwe agenda geeft moed. Nog geen kreukelige bladzijden, geen butsen, geen doorstrepingen. Als een nieuwe jurk die je nog niet aantrekt maar die je wel steeds even uit de kast haalt om naar te kijken.

2 reacties op “Wankel”

Ik snap helemaal wat je zegt: “Dat gevoel dat er niet op te boksen valt tegen de mooie plaatjes van december (Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw en zelfs Sint Maarten) die stuk voor stuk zo hardnekkig etaleren wat niet meer is maar (volgens die plaatjes) wel zou moeten zijn: allemaal big happy family.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *