Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Bootje

Wat geef je de man de alles al heeft (of zelf al koopt)? Die neem je mee naar een rare plek.

Ik ben altijd aan het speuren. Waarheen kan ik mijn liefje dit jaar ontvoeren? Het hoeft niet heel fancy,  mag best raar. Zeker niet perfect. Maar ik probeer wel altijd iets anders te verzinnen.

Kettingen

Dit jaar zijn we in Arnhem, in iets dat Het Drijfpaleis heet. Een woonboot in de Rijn, over the top barok, gedecoreerd in Italiaanse sferen en met een enorme kroonluchter die heen weer wiegt (want boot). Er staat een platenspeler met Italiaanse elpees van operamuziek, er zijn muziekinstrumenten, er is een tuin in Gaudistijl want de eigenaar is zelf een kunstenaar en fan. Er is ook een poes die overal binnenloopt en heel veel hout om vuurtjes te stoken. In een bed dat hangt aan enorme stalen kettingen kijken wij wiegend uit over het water waar ganzen en binnenvaartschepen voorbij scheuren.
Arnhem door de ogen van de kunstenaar is een fascinerende stad die doet denken aan Berlijn, mooi en lelijk tegelijk. Wist iemand dat Audrey Hepburn hier woonde? Of dat de grootste bankroof ooit hier plaatsvond? Natuurlijk komt J. zelfs hier een bekende tegen. De filmjournalist die hier woont zegt dat Arnhem een stad is met volgens de krant veel toeristenpotentie, maar dat hij er nooit eentje ziet. Een toerist. Wij zijn het! Wij zijn die toeristen. 

De bekende laten we achter, de telefoon uit. Samen in ons bootje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *