Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Kletsnat in de zweefmolen

Mijn Griekse buurmeisje en ik herkennen elkaar bijna niet door onze grote regenjassen. ‘Anna,’ zegt Vivienne , ze ziet er ontredderd uit, ‘this summer…’ Verder komt ze niet.

Ik ben weer in Amsterdam en het is prima schrijfweer. En ook nog zo lekker licht.

Bakkie koffie

Tot zover het goede weernieuws. Ik ga met vriendin Astrid  tóch naar de Parade in Utrecht waar het heel lang grappig is hoe de mensen dapper tussen de tenten door glibberen of gewoon maar kletsnat worden in de zweefmolen. En in de tenten is het droog en zingt Orkater ijle ruimteliedjes.
Maar halverwege de avond wordt het leger en leger op het terrein en zo modderig, mijn sandaaltjes zijn dan niet meer  blauw maar zwart van de blubber, net als mijn tenen.
En het is ook Kwaku nu. En Pride. En Poppenkast op de Dam. En de Boulevard…
In Vlissingen is er Vlissingen Zingt.  Daarom heeft de koffietent op het station een actie: als je een liedje zingt, krijg je 10% korting op de koffie. Maandag stond ik daar, verwaaid en bibberig. ‘Koffie, koffie lekker bakkie koffie, jongens wie lust er een kop…’ Rita Corita was er niks bij en de mensen die daar werkten kwamen allemaal blij aan lopen. Ik was kennelijk in al die dagen de eerste die het echt deed: een lied zingen.

Dat vond ik zo jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *