Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Samen in de zon

‘Vader zegt: pas op mijn kind, dat hondje bijt. Ze luistert niet.’

Een van de dingen die ik ongelooflijk goed kan met mijn zus: liedjes opdiepen uit de krochten van onze jeugd. Van begin tot eind.

Grootgebracht met Jesus Christ Superstar

We lopen op de Boulevard van Vlissingen en er hoeft er maar eentje ‘Pinksterdag’ te zeggen of we zijn al begonnen. Mijn zus doet en passant ook nog even de tweede stem.
Als ik later tijdens het koken achteloos ‘Try not to get worried,’ neurie, hoor ik mijn zus mompelen: ‘Surely, you’re not saying we have the resources to save the poor from their lot’. Dit snappen alleen maar mensen die grootgebracht zijn met Jesus Christ Superstar op de pick-up.
En die zo oud zijn dat ze weten dat in de jaren zeventig en tachtig reclames op de tv vaak liedjes waren. Die mijn zus en ik ook allemaal van begin tot eind foutloos kunnen meezingen. Zoals de tien beginnetjes hieronder. Wie kan dat ook, al die teksten afmaken? En wie weet net als wij onmiddellijk waarvoor het een reclame was?

Ik heb een man een zoon en een hond…
Lekker achterover in je eigen luie stoel…
Hè gek wat rot er gaat weer wat kapot…
Het apparaat dat past bij iedere man …
Ik hou van lekker fris ik hou van lekker anders…
Het aroma komt je tegemoet…
Waarom smaakt wat de bakker maakt toch zo fijn…
De beste drinkers drinken het…
Hopjes vanille en chocola…
Wat hebben we toe? Iets lekkers iets luchtigs…
(bonuszin): Tis handig en tis houdbaar dus welbesteed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *