Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Werken voor je dopamine

Hartkloppingen. Hoge bloeddruk. Flutconditie.

Dus toch maar, met vet veel tegenzin, in januari het back in shape program van de buurtsportschool genomen, met de personal trainer standaard in het pakket.

De rest van ons leven

Ik ontmoet er verrassend vaak bekenden. ‘Dit moeten we dus nu de rest van ons leven blijven doen,’ zegt E monter en wanhopig tegelijk. Die gedachte moet nog een beetje indalen.
Feit is: het werkt. Spieren die je ineens weer kunt voelen, een ongekende soepelheid. Als ik dan naar buiten stap na een uur ploeteren voel ik me behoorlijk geweldig. Dan heb je echt gewerkt voor je dopamine – zo zegt trainer Daan dat.
En hoewel dat niet het plan was van tevoren, begonnen Daan en ik toch ook maar eens te kijken naar wat ik eet. ‘Laten we een jaarplan maken,’ zei Daan enthousiast, ‘dan is je lichaam als je trouwt volgend jaar zomer in topvorm.’
Ik doe het allemaal heel rustig, met veel laatikvooralniettestrengzijnvoorchocola en nugaikgewooneenglaswijndrinken. Maar ik eet nu wel bewuster.
Natuurlijk gaat het erom dat ik me sterker voel.  Maar toen Daan mij laatst weer eens ging ‘doormeten’ op de enge weegschaal, constateerde hij dat ik sinds de vorige keer vier kilo was afgevallen ‘waarvan drie kilo puur vetverlies.’

In de supermarkt naast de sportschool ging ik dat voor mezelf uitbeelden met twaalf pakjes roomboter. Best indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *